Lifting the Lid on Lobbying – към прозрачност, почтеност и равнопоставеност в лобистката дейност в България

Светлина върху лобистката дейност в България

Актуално

Политолози и социолози коментират лобистките практики на конференция в София

19 юни 2015

30 СТАНДАРТА ЗА ИЗСВЕТЛЯВАНЕ НА ВЛИЯНИЕТО В ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР ще представи Асоциация „Прозрачност без граници“ (Transparency International) в рамките на конференция за лобистките практики и начините за овладяването им, която ще се състои на 23 юни с начален час 9.30 в зала „Роял“ в „София Хотел Балкан“.

В рамките на конференцията ще се проведе широка дискусия, в която по темата участие ще вземат водещи политолози и социолози в България, както и представители на всички бизнес организации, Народното събрание на Република България и други институции. Специален гост и лектор на събитието е и г-жа Хелън Турек от Международния секретариат на Transparency International, която ще представи резултатите от сравнително европейско изследване на тема „Лобирането в Европа“.

Асоциация „Прозрачност без граници“ (Transparency International)  кани и представителите на всички медии в България да участват в конференцията и да вземат участие в дискусионните теми, свързани с необходимостта от изсветляване на лобистката дейност в публичния сектор. За повече информация допълнително изпращаме и програмата на конференцията.

Припомняме, че неотдавна Асоциация „Прозрачност без граници” представи резултатите от първия европейски доклад за цялостно изследване върху лобирането и степента на защита на политическият процес от неправомерни влияния. Изследването, обхващащо 19 европейски държави, показа, че България е на челното място по непочтеност и непрозрачност в лобирането.

Програмата на събитието е достъпна тук.

София, 19 юни 2015 г. 

Асоциация „Прозрачност без граници“

eu

Съфинансиран от
Програмата за превенция и борба
с престъпността на Европейския съюз